Nieuw dak laten plaatsen

Een goed huis kan niet zonder een stevig fundament en stabiele muren, maar daarnaast is ook een goed dak van zeer groot belang. Het dak van je woning zorgt er namelijk voor dat je veilig en beschut kunt wonen. Een goed nieuw dak houdt regen buiten en houdt de warmte lekker binnen. Zo ben je beschermd tegen de elementen en is je wooncomfort optimaal. Wil je nu zelf ook een nieuw dak laten plaatsen, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Welke optie voor jou het beste is, hangt onder meer af van het type woning. Een nieuw dak voor een appartement ziet er natuurlijk heel anders uit dan dat van een vrijstaand huis. De verschillende stijlen en varianten nemen we graag met je door, zodat je een goed beeld krijgt van onze opties en zo altijd tot de juiste keuze komt. Heb je eenmaal je voorkeur uitgesproken? Dan kunnen we doorgaans al op zeer korte termijn het nieuwe dak op je woning plaatsen. Neem vandaag nog contact op met APB Sport

Diverse soorten daken

Is het tijd voor een nieuw dak op je woning, dan kun je bij ons kiezen uit allerlei soorten en uitvoeringen. Het ene pand vraagt namelijk om een schuine dakbedekking met pannen of leistenen, terwijl bij een ander huis juist een platte dakbedekking van bitumen gelegd wordt. Ook is het mogelijk om extra elementen te laten plaatsen in je nieuwe dak, zoals een tuimelraam of een praktische dakkapel. Dit zorgt ervoor dat je meer licht binnenkrijgt en dat je je woning beter kunt ventileren.

Je nieuwe dak direct laten isoleren

In heel Europa is veel aandacht voor het klimaat en dus ook voor energiebesparing. In België is dat beslist niet anders en daarom zijn er hier diverse maatregelen van kracht om de uitstoot van CO2 uit je woning te beperken. Zo wordt binnen een paar jaar een goede dakisolatie verplicht voor alle soorten woonhuizen. Deze isolatie kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van je dak geplaatst worden. In veel gevallen kun je ook nog eens profiteren van verschillende plaatselijke en landelijke isolatiepremies, dus daarvoor moet je het ook zeker niet laten. Nog een pluspunt van je dak isoleren is dat je dit in één moeite tegelijkertijd met je nieuwe dak kunt laten plaatsen. Op deze manier ben je in één keer helemaal klaar voor de toekomst.